Aukelien Weverling

Aukelien Weverling

Aukelien Weverling (1977) schreef drie romans en werd genomineerd voor de Geertjan Lubberhuizenprijs, de E. du Perronprijs en Dioraphte Jongeren Literatuurprijs. Ze staat bekend om haar licht ironische toon en is een vaardig stiliste. In het verleden trad zij op bij festivals als Lowlands, Crossing Border en de Antwerpse Nachten. Haar korte verhalen, stukken en columns verschenen in o.a. NL20, de Volkskrant, De Pers, Viva,  Starstyle, de Belgische Flair en Revu. Momenteel geeft zij schrijfworkshops aan de UvA en de VU. 

Mogelijkheden

Aukelien Weverling is behalve auteur ook columnist, journalist en een ervaren schrijfdocent. Ze is een enthousiaste verteller en voorlezer en een gedreven docent. Haar schrijfcursussen zijn praktisch en origineel en leveren veel cursisten nieuwe inzichten op.

 

Vraag informatie aan
Het land

Het is ook mogelijk dat je er niet van houdt: van de Ruysdaalse luchten, de ijle populieren en het loeiend vee. Dat prachtige Hollandse landschap waarin nooit iets gebeurt behalve geboorte en dood. Betje, bijvoorbeeld, verveelt zich stierlijk. Moe praat in spreekwoorden, Pa klaagt over het weer: het zijn vaste waarden in haar leven. Tot er beweging komt in die stationaire wereld en de gebeurtenissen een wending nemen die niemand had kunnen voorspellen.

Het land is een roman over opgenomen en buitengesloten worden. Een indrukwekkende boerenvertelling over folklore, kalverliefde, bekrompenheid en religieuze verstikking.

‘Weverlings stijl is prachtig droog en raak, haar verhaal over de beklemming van het platteland onthutsend en ijzersterk.’ Elle

‘Sfeervolle roman die leest als een ode aan een verdwijnend Nederland. Niet missen.’ Linda.

'Het land is verhalend ijzersterk. Proza met stug, weerbarstig ritme als een dorsmachine. Gelezen met ontroering en toenemende spanning.' Thomas Rosenboom