Eva Kelder

Eva Kelder

Eva Kelder (1980) studeerde Engelse letterkunde en journalistiek. Tijdens haar verblijf in de Verenigde Staten werkte ze aan het crossmediale project In Search of Americans, dat resulteerde in een boek en korte films voor VPRO’s Holland Doc. In 2012 debuteerde ze met een kort verhaal in literair tijdschrift Passionate Magazine. Daarna volgden verhalen in o.a. literaire tijdschriften als De Revisor en De Gids, en een wekelijkse column op Amsterdam FM. Het leek stiller dan het was, Eva Kelders romandebuut verscheen in 2014, ze werkt momenteel aan een verhalenbundel.

Mogelijkheden

Eva Kelder is een veelzijdige spreker over schrijven, het feminisme en, mede door haar studie, Engelse en Amerikaanse literatuur. Daarnaast is Eva een ervaren en gedreven dagvoorzitter en interviewer. Met haar zus Renee reist ze door het land met het programma Duodebuteren. Daarnaast geven ze schrijfworkshops.

 

Vraag informatie aan
Het leek stiller dan het was

Op Vlieland groeit Seije op bij haar alleenstaande moeder Fenna. Ze voelt zich buitenstaander op het kleine Waddeneiland, en alleen haar beste vriend Teun lijkt haar te bereiken en begrijpen. Uren struinen ze door de duinen; zilte lucht in de longen, blote voeten in het zand, en later ook de roes van net te veel drank en feestjes tot het ochtendgloren. Intussen lijkt Fenna te vergeten haar dochter op te voeden.

Na een ingrijpende gebeurtenis verlaat Seije het eiland en gaat ze in Edinburgh studeren. Haar academische carrière en een nieuwe liefde voeren haar zelfs nog verder van het eiland, naar New York. Maar haar ambitie houdt geen gelijke tred met haar zelfvertrouwen. Kan ze dat knagende gevoel dat ze het nooit goed genoeg doet de baas worden nu haar wereld groter wordt?