Lisette Thooft

Lisette Thooft

Lisette Thooft is behalve auteur ook spreekster, coach en freelance journaliste voor onder andere Happinez. Ze schreef tot nog toe zestien non-fictieboeken over spiritualiteit en relaties, en een 'mythosofische' roman. Ze is voorzitter van de Kring voor Mythosofie, die zich tot doel stelt de symboliek van mythen en sprookjes te ontsluiten.

Mogelijkheden

Lisette Thooft geeft lezingen en workshops over mythosofie, de studie naar de betekenis van mythen en sprookjes. Daarnaast ontwikkelde ze een programma over haar boeken met sketches en eigen liedjes waarmee ze door het land heen trekt. Daarnaast is Lisette Thooft een ervaren schrijfcoach voor zowel beginnende als gevorderde schrijvers. Kortom: een auteur die voor verschillende evenementen ingezet kan worden.

Vraag informatie aan
Wie domme dingen doet, wordt wijs

Eigen wijsheid is de enige ware wijsheid, is het motto van Lisette Thooft. En die wijsheid ontwikkel je vooral door je in het leven te storten en niet bang te zijn om fouten te maken. Om spiritueel te groeien moet je soms je hoofd stoten.

In Wie domme dingen doet, wordt wijs deelt Thooft openhartig de domme dingen die ze heeft gedaan om wijs te worden. Met anekdotes en verhalen toont ze haar spirituele inzichten en laat ze zien hoe je jezelf kunt openen voor de wijsheid van het leven.

Waarom de heks in de oven verdween

Waarom duwde Grietje de heks de oven in? Waarom redde Perseus Andromeda? Waarom offerde Jeanne d’Arc haar ­leven? We worden allemaal geraakt of ontroerd door eeuwenoude vertellingen, maar ze geven ook wijsheid en inzichten aan ons door. Ze helpen de zoekende mens zijn weg te vinden op zijn levenspad. Dat pad is bezaaid met conflicten, obstakels en problemen – en dat is niet voor niets. Verhalen helpen ons duidelijk te maken waar we doorheen moet om ons te ontwikkelen.

Waarom de heks in de oven verdween vertelt je wat de mooiste en belangrijkste verhalen eigenlijk ­betekenen. Daardoor wordt duidelijk dat veel demonen op ons pad eigenlijk engelen zijn, die ons helpen verder te komen. Je leest ze voor je genot, al die verhalen, maar ondertussen doen ze in je ziel hun magische werk. Lees je rijk!

 

Kom uit je hoofd

Als kind kwam Lisette Thooft ‘in haar hoofd’ terecht: contact met haar gevoel was te pijnlijk. Ze werd een soort hoofd op pootjes… Net zoals heel veel mensen tegenwoordig.

Maar zonder je gevoel, zonder je lichaam als ­leidraad, word je niet gelukkig. Je lichaam is je ­onderbewuste. Als er geen harmonie is tussen bewustzijn en onderbewustzijn, raak je ontworteld, neem je verkeerde beslissingen en kun je niet genieten van het moment.

Thooft besloot om wél gelukkig te worden – en dat is haar ook gelukt. Hoe ze terugkwam in haar ­lichaam en in haar gevoel en wat er allemaal gebeurde op die spannende tocht naar binnen, beschrijft ze in Kom uit je hoofdKom uit je hoofd is niet alleen een rijke bron aan informatie over het hervinden en koesteren van je lichaams­bewustzijn, maar het zit daarnaast boordevol  tips, trucs en tools zodat ook de lezer de weg  terugvindt.