Marieke Woudstra

Marieke Woudstra

Marieke Woudstra (1960) groeide op in Heerenveen,waar haar zwerftochten door het prachtige Oranjewoud de basis legden voor haar liefde voor de natuur.

Als studente Portugese taal- en letterkunde woonde Marieke een tijdlang op het platteland van Portugal. Ze verloor daar haar hart aan de natuur en de warmte, zowel van het klimaat als van de mensen. Samen met haar nieuwe liefde keerde zij er later terug, en ook hij viel meteen voor de schoonheid van het land en voor het eenvoudige Portugese leven. Tegenwoordig kunnen zij steeds vaker in Portugal zijn en hebben ze daar hun droom verwezenlijkt: een boerderijtje op een heuvel in de Alentejo. Marieke combineert haar baan in de gezondheidszorg in Amsterdam met leven in de Portugese natuur. Langzamerhand lukt het om natuurproducten van eigen land zoals olijfolie, geweckte vruchten en kruiden te verkopen in Nederland. 

Mogelijkheden:

Marieke komt graag vertellen over haar ervaringen in Portugal. Zij kent het land en de Portugese cultuur en heeft waardevolle tips voor mensen die willen emigreren. Een les ‘portugees voor beginners’ behoort zeker tot de mogelijkheden. Daarnaast kan Marieke advies komen geven aan beginnende schrijvers die nog niet eerder gepubliceerd hebben, maar dit wel graag zouden willen. Zij verzorgt lezingen voor bibliotheken, boekenclubs, Vrouwen van NU en boekenwinkels.

Vraag informatie aan
Thuis in Portugal

Marjolein en Bart hebben al het nodige meegemaakt wanneer ze elkaar ontmoeten. Op hun eerste vakantie samen gaan ze naar Marjoleins geliefde Portugal. Als ook Bart valt voor het land, het klimaat, de mensen en de natuur, groeit Marjoleins hoop op de verwezenlijking van een oude droom. Haar puberdochters zijn bijna zelfstandig; dit is het moment om een nieuw leven te beginnen…

Als de nieuwe geliefden door een speling van het lot wat extra geld ter beschikking krijgen, wagen ze de stap: ze kopen ‘Alta Vista’, een oude boerderij in de Alentejo in Zuid-Portugal, en zeggen Nederland definitief vaarwel. Ze willen hun eigen olijfolie maken en verkopen, en verder zelfvoorzienend en duurzaam leven. Een droom die uitkomt, maar er wacht hun ook een periode met uitdagingen, hard werken en tegenvallers. Zal het Marjolein en Bart lukken hun ideaal te verwezenlijken?