Marlies Dinjens

Marlies Dinjens

Na haar studie geschiedenis en journalistiek werkte Marlies Dinjens als journalist voor onder andere het Parool, NRC Handelsblad, BNR Nieuwsradio en de Volkskrant. Op dit moment werkt ze voor Metro. In 2013 verscheen De vlucht van een paradijsvogel, het levensverhaal van Hannie de Rijke, die een vliegramp overleefde in Nieuw-Guinea. Dinjens schreef het boek in samenwerking met journalist Stan de Jong.

Mogelijkheden

Marlies Dinjens is een ervaren en enthousiaste interviewer. Ze is een nieuwsgierige journalist, die uiteenlopende personen live kan ondervragen. Daarnaast geeft ze graag lezingen over haar werk en over haar boek.

Vraag informatie aan
De vlucht van een paradijsvogel

In de ochtend van 16 juli 1957 stort een Lockheed Constellation bij Biak, een eiland van Nederlands Nieuw-Guinea, in zee. Slechts tien mensen overleven de crash, onder wie de complete familie De Rijke: vader Olaf, een bekende advocaat en politicus op Nieuw-Guinea, zijn vrouw Nel en hun drie kinderen. De overlevenden worden door Papoea's met prauwen uit de brandende zee gered. Het is op dat moment de grootste vliegtuigramp met een KLM-toestel uit de geschiedenis.

Dochter Hannie is het zwaarst gehavend door het schokkende ongeval en moet met de lichamelijke en geestelijke littekens verder zien te leven. Moedig baant zij zich een weg door het bestaan, waarbij de herinneringen aan de ramp bij Biak achtereenvolgens worden weggedrukt, verwerkt en gekoesterd.

De vlucht van een paradijsvogel schetst de buitengewone geschiedenis van de familie De Rijke en voert ons langs het koloniale leven op Java, de jappenkampen en kamp Amersfoort, het verzet tegen de Japanse én de Duitse bezetter, en de boeiende episode Nederlands Nieuw-Guinea.
Maar bovenal is dit aangrijpende boek een eerbetoon aan Hannie de Rijke, overlever pur sang.