Michiel Eijsbouts

Michiel Eijsbouts

Michiel Eijsbouts (Vlierden, 1979) is tekstschrijver en televisiemaker. Hij studeerde wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit, totdat hij een betrekking in een kopieerwinkel wist te bemachtigen. Zijn belevenissen als servicemedewerker in die zaak vormen de basis van zijn debuutroman, Dat zei mijn vrouw vannacht ook al. In 2012 volgde zijn tweede roman, IJsvrij!

MOGELIJKHEDEN

Michiel Eijsbouts is een man van 12 ambachten en 144 ongelukken. Desondanks - of wellicht juist daarom - is hij zeer onderhoudend gezelschap. De enthousiaste dagvoorzitter, de serieuze interviewer, een ervaren quizmaster, niets is hem te gek.

Vraag informatie aan
IJsvrij!

De horrorwinter komt eraan. De schaatsen gaan weer uit het vet, en de rookworsten erin. Heel Hilversum praat nog maar over één ding: zal de Tocht der Tochten nu eindelijk weer een keer gereden gaan worden? Zo ook bij De Wind Waait Door. De Elfstedentocht is een geschenk uit de hemel voor het kwakkelende weerpraatprogramma. Behalve voor redacteur Tex. Een paar seizoenen geleden reed zijn vriendin een scheve schaats met de toenmalige presentator. En laat die nu net weer in beeld dreigen te komen, puntje puntje puntje. Hoog tijd om eens wat wakken te gaan hakken!

IJsvrij! is een komyske skelmenroman over Friese doorlopers, Hollandse hypes en liefde in tijden van media.

Dat Zei Mijn Vrouw Vannacht Ook Al

Bert en Michiel zijn de jonge helden van kopieerwinkel
Toppie Copy, in de binnenstad van Amsterdam. Het
bedrukken van T-shirts en koffiemokken is hun eigenlijke dagtaak, maar dat hebben ze al jaren niet meer gedaan. De heren houden zich liever bezig met het voorliegen, beledigen en wegjagen van hun klantjes.

Het zijn barre tijden in de kopieerbranche. Klanten blijven weg, en de klanten die nog wel komen zijn vervelende zeikerds. De medewerkers van Toppie Copy slaan zich door hun werkdagen heen met behulp van veel roken, drinken en ouwehoeren. Dan komt er plots een verontrustend bericht van het hoofdkantoor: het filiaal zal aan een grondige inspectie worden onderworpen. Nu moeten de mannen écht aan de slag.

Dat Zei Mijn Vrouw Vannacht Ook Al is een hilarische roman over arbeidsmoraal, seksuele frustratie en de wondere wereld van de hedendaagse middenstand.