Mieke Bouma

Mieke Bouma

Mieke Bouma is dramaturg, trainer, scenarioschrijver en docent. Ze is auteur van Storytelling in  stappen – op reis met de held en De held in je eigen verhaal – het pad van persoonlijk leiderschap. Ze is initiatiefnemer van de Storytelling Academy en bestuurslid van de Kring voor Mythosofie.

Mogelijkheden

Mieke Bouma heeft jarenlange ervaring in lesgeven, niet alleen als schrijfcoach maar ook als dramadocent. Mieke Bouma geeft als coach trainingen, lezingen en workshops in organisaties, van groot tot klein. Ze helpt mensen met praktische voorbeelden op weg met hun creatieve proces.

Vraag informatie aan
Waarom de heks in de oven verdween

Waarom duwde Grietje de heks de oven in? Waarom redde Perseus Andromeda? Waarom offerde Jeanne d’Arc haar ­leven? We worden allemaal geraakt of ontroerd door eeuwenoude vertellingen, maar ze geven ook wijsheid en inzichten aan ons door. Ze helpen de zoekende mens zijn weg te vinden op zijn levenspad. Dat pad is bezaaid met conflicten, obstakels en problemen – en dat is niet voor niets. Verhalen helpen ons duidelijk te maken waar we doorheen moet om ons te ontwikkelen.

Waarom de heks in de oven verdween vertelt je wat de mooiste en belangrijkste verhalen eigenlijk ­betekenen. Daardoor wordt duidelijk dat veel demonen op ons pad eigenlijk engelen zijn, die ons helpen verder te komen. Je leest ze voor je genot, al die verhalen, maar ondertussen doen ze in je ziel hun magische werk. Lees je rijk!